Hva er airsoft?

Her finner du introduksjoner til klubbene her på forumet, og info for de som ønsker å melde seg inn i en av klubbene.
Forum rules
Hver klubb får kun starte én tråd hver, og dette må gjøres av et styremedlem. Ingen andre postet her.
Henvendelser gjøres via PM til de forumbrukerne som listes opp i klubbenes egne informasjonstråder.
Post Reply
User avatar
Corleone
Dhey took'er juwbs!
Posts: 1783
Joined: 21 Sep 2008, 14:24
Location: Tromsø

Hva er airsoft?

Post by Corleone » 15 Jul 2011, 18:32

I Norge er Airsoft en relativt liten sport, men folk viser stadig mer interesse. I motsetning til svært mange andre land, har vi få entusiaster i Norge, antageligvis pga. kultur og våpenkultur. Norge er et svært trygt og fredelig land, og mange vil nok i begynnelsen gi et skjevt blikk til folk som forklarer at airsoft er hobbyen deres. Det er allikevel viktig å merke seg at airsoft ER en sport og at vi spiller, og ikke leker krig, slik mange har gitt uttrykk for å tro. Airsoft er på lang vei lik paintball, som er langt mer akseptert som en sport. To spesielt viktige forskjeller, er at i airsoft brukes det mer våpenlignende utstyr, og at det er langt mindre energi som overføres til de små plastkulene som vi bruker. Dette betyr at et skudd fra et airsoftvåpen kan gjøre langt mindre skade enn et skudd fra et paintballvåpen, eller noen som helst annen type våpen. Det er allikevel behov for verneutstyr, og som et minimum er man pålagt å bruke godkjente vernebriller når man spiller. Det er også en del forskrifter og forholdsrelger som bør følges, og her kommer Norges Airsoft-Forbund inn i bildet som en god veiledende instans.
I Norge er airsoft lovlig etter fylte 18 år, men mindreårige kan også spille etter fylte 16 år med verge. De forskjellige klubbene setter sin aldersgrense, og da ofte til 16 eller 18 år. Dette kan være lurt å sjekke før du søker deg inn i en airsoftklubb.

Som sport er airsoft både morsom, utfordrende og svært sosial! Selv folk som spiller mot hverandre har en god tone, og man møtes etter en runde og gratulerer hverandre, ler og snakker om de forskjellige situasjonene man havnet oppi. Dette er noe man skjelden ser i noen sport i dag, og vi sier med god grunn at det ikke er noen vinnere i airsoft. Poenget er ikke å gjøre det best mulig hver gang, men å ha det mest mulig morsomt sammen! Slik sett kan man også si at alle vinner hver gang.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest